شهرداری شهر Zwolle، در شمال شرقی هلند، در میان سه رودخانه واقع شده است. Zwolle به عنوان یکی از سبزترین شهرهای این کشور شناخته میشود، از مهمترین دلایل آن وجود پارکهای متعدد (33 پارک) و تلاش شهرداری برای حفظ پایدار آنها است.
با افزایش جمعیت شهر ، مدیریت شهری زول وظیفه دارد تا به سلامت و رونق بهتر شهرکمک کند. برای حفظ کیفیت زندگی شهروندان، این شهر به صورت تشویقی در مورد تغییرات آب و هوا و تأثیر آن بر این ناحیه تحقیق میکند و در حال کمک به ساکنان است.
با استفاده از سنسورهای پیشرفته، ساکنان اکنون با جمع آوری دادههای مهم مربوط به آب و هوا از سراسر Zwolle در این تحقیق نقش مهمی را ایفا میکنند. علاوه بر این، شهر با به اشتراک گذاشتن ابتکارات شهری، یک بستر آنلاین برای درگیر کردن ساکنان و افزایش شفافیت ایجاد کرده است.
مارتن وایگر، مدیر استراتژیک شهر زول معتقد است که فناوری میتواند به آنها کمک کند تا به اهداف خود دست یابند، به ویژه هنگامی که شهروندان درگیر موضوعات می شوند. وقتی افراد درگیر موضوع میشوند، آنها میتوانند مشارکت کنند و بخشی از راه حل باشند.
شهر زول یک بستر برای بهبود همکاری و ترویج تعامل عمومی احتیاج داشت، بنابراین در سال 2018، یک گروه مقطعی در سطح شهر با استفاده از ArcGIS Hub ، یک بستر منحصر به فرد تعامل با جامعه، Smart Zwolle Hub را ایجاد کردند. Smart Zwolle به شهر اجازه میدهد تا اطلاعاتی را در مورد پروژههای جاری منتشر کند و به شهروندان اطلاع دهد که چگونه می توانند درگیر شوند.
مدیریت شهری معتقد است که با ArcGIS، می توان دیدگاه شهروندان را با نشان دادن آنچه می توانند انجام دهند و دلیل کار روی موضوعات خاص، تغییر داد. ما به شفافیت اعتقاد داریم و میخواهیم ساکنان بدانند که ما روی چه چیزی کار میکنیم و به چه دلایلی. شهروندان این شهر اکنون می توانند خودشان ببینند که چه اتفاقی در محل زندگیشان میافتد. در این سیستم اطلاعاتی، اغلب روی موضوعاتی مانند تحرک، سلامتی و موارد دیگری که بر شهر تأثیر میگذارد کار صورت میگیرد.
برای درک بهتر تغییرات آب و هوا و تأثیر آن بر بر شهر، شهرداری زول جمع آوری دادهها برای تحقیق را آغاز کرده و به شهروندان در این مسیر کمک کرده است. در حالی که سرویس هواشناسی کشور – موسسه هواشناسی رویال هلند (KNMI) دادههای آب و هوا را برای مناطق کشاورزی جمع آوری و تجزیه و تحلیل میکند، شهرداری زول دادههایی را میخواست که در مقیاس شهری بیشتر مرتبط باشند.
برای این منظور، شهر شبکه ای از سنسورها را برای ایستگاههای هواشناسی زول ایجاد کرد تا تغییرات کیفیت هوا را بررسی و نظارت کنند. این پروژه SensHagen نامیده شد، ترکیبی از کلمه حسگر و Stadshagen، محله ای که پروژه در آن آغاز شده است. موسسه ملی بهداشت عمومی و محیط زیست (RIVM) سنسورهای کیفیت هوا را ساخته است. سنسورهای کیفیت هوا گرد و غبار ریز و دی اکسید نیتروژن را اندازه گیری میکنند. با همکاری KNMI و RIVM، مدیریت شهر زول سنسورهایی را به شهروندان داده است تا در خانه یا نزدیکی خانههای خود قرار دهند. بنابراین، ساکنان زول نقش مهمی در جمع آوری دادهها ایفا میکنند.
شهرداری نیز جلسات محله ای را برای گفتگو با مردم در مورد این پروژه و جذب افراد شرکت کننده برگزار کرده است. اگرچه SensHagen تنها با پنج داوطلب شروع به کار کرد، اکنون این ابتکار عمل حدود 150 شرکت کننده دارد و با کسب اطلاعات بیشتر ساکنین، این تعداد رو به رشد است.
بخشی از آنچه باعث موفقیت پروژه میشود این است که شهروندان میتوانند برای دیدن دادههای خود به وب سایت SensHagen مراجعه کنند. این سایت همچنین شامل یک تقویم رویدادها است که ساکنان میتوانند از آنها برای یافتن اطلاعات در مورد رویدادهای آینده و فرصتهای شرکت در این زمینه استفاده کنند. آنها حتی میتوانند از وب سایت برای ثبت نام در مشارکت استفاده کنند. هم اکنون، برنامه SensHagen به بخشی از یک پروژه تحقیقاتی بزرگ اروپایی تبدیل شده است که هدف آن درک تأثیر تغییرات آب و هوا نه فقط در سطح محلی، بلکه در مقیاس جهانی است.
شهر زول در جهت جمع آوری هرچه بیشتر اطلاعات در طی چند سال آینده برای بهبود تصمیم گیری متمرکز شده است. دادههای جمع آوری شده توسط KNMI و RIVM تجزیه و تحلیل خواهد شد. مدیریت این شهر با استفاده از مرکز هوشمند زول، اقدامات دیگری را نیز انجام میدهد، از جمله برنامههایی برای نظارت بر سیلها.
طغیان سیل یک مشکل مداوم برای این منطقه است، بنابراین شهر زول برنامه ای برای ArcGIS ایجاد کرده است که افراد میتوانند از آنها برای گزارش از زمان وقوع سیل استفاده کنند. پاسخ دهندگان همچنین میتوانند از برنامه برای ارسال عکس از مناطق سیل زده استفاده کنند و این اطلاعات در نقشه ای که از آن به عنوان نقشه ی پاهای مرطوب شهر یاد میشود، اضافه میشوند. با توجه به این نکته، گروهی از ساکنان با ساخت یک سنسور پای مرطوب، این پروژه را بیشتر گسترش داده اند، که نه تنها دادههای سیل را در زمان واقعی جمع میکند بلکه گزارش میدهد که چه مدت طول میکشد تا آب سیلابها خشک شود.
شهر زول همچنین کلاسهای آموزشی را برای مشارکت بچهها فراهم کرده است و آنها را در مورد تغییرات آب و هوا و فناوری آموزش میدهد. سازمانهای محلی برنامه درسی را ارائه میدهند که در حال حاضر از 11 مدل تشکیل شده است که هر یک موضوع متفاوت دارند. به عنوان مثال، یک درس حول محور حرکت یک سنسور میچرخد، جایی که بچهها از طریق محله خود قدم میزنند و میبینند اندازه گیری ها در کجا انجام میشود. مربیان به آن ها کمک می کنند تا درک کنند که سنسورها چطور نظارت میکنند و چرا. از طریق این پروژه بچهها میفهمند که فناوری چیست و چگونه میتواند به جهانیان کمک کند.
به طور کلی، درگیر شدن شهروندان در جنبههای مختلف کار در شهرکمک خواهد کرد که سلامت و رفاه این شهر برای سالهای بعد نیز حفظ شود.
مشاهده متن کامل انگلیسی از اینجا
خلاصه فارسی از : نریمان یوسف زاده
کد مطلب : 98092501